Nybliven förälder

Nybliven förälder

Att bli förälder är en stor händelse för de allra flesta människor. Att dessutom bli det för allra första gången, innebär en stor omställning och en entré i en helt ny värld. Det innebär en hel del nya upplevelser och en hel del ny information som du behöver bearbeta. Därför har vi tagit sammanställt en liten kort guide med bra att ha sidor och dess nytta för dig som förälder.

Först och främst är det viktigt att du som nybliven förälder förstår att alla har varit i de skorna som du just nu är i. Alla föräldrar har stått där och undrat vad de håller på med, vad de skall göra, hur de skall göra det och när det är tänkt att de skall göra det. Det ingår i livet som förälder att känna sig otillräcklig.

Men som nybliven förstagångs förälder är det inte bara helt nya upplevelser som man ställs inför, det är ett helt nytt liv. Med helt nya saker och information som man nästintill är tvungen att lära sig. Har man som nybliven förälder barn sedan innan har man redan en ryggsäck full med tips och tricks för att klara utmaningarna.

För dig som är förstagångs förälder finns det en hel del bra hemsidor som du kan hämta tips och inspiration ifrån. Här har vi sammanställt några av de sidor som vi skulle rekommendera för dig att använda:

  • 1177.se – När det kommer till sjukdomar och skador för barnen, finns det ingen bättre plats än 1177.se. Det är den ultimata guiden för dig som förälder som söker efter information och tips. Det underlättar också självklart att du vid behov kan ringa dem och få guidning över telefon.
  • Barnkollen.se – En komplett sida för dig som förälder som söker tips eller inspiration. Eller helt enkelt behöver hjälp med att köpa produkter. Det är en komplett sida som är skapad av småbarnsföräldrar och kan ge dig som förälder tips på i vardagen.
  • Livsmedelsverket.se – En bra sida för dig som är intresserad av tips och guider kring barnens matvanor. Vad som är bra att tänka på för barnen att få i sig när de växer.
  • Libero.se – Förutom den populära Libero-klubben har de samlat massvis med tips och guider för dig och dina barn. Från nyfödda bebisar till att de växer på sig och blir ett par år gamla.

Detta är bara en liten bråkdel av den uppsjö av information som finns därute. Det finns massvis av fler hemsidor att hämta bra och nyttig information ifrån när det kommer till just barn.

Kommentarer är stängda.